Χρησιμοποιήστε δικτυακή τηλεφωνία με GNU/Linux PBX και συνδεθείτε με οποιαδήποτε τεχνολογία τηλεφωνίας υπάρχει (voip, ISDN, PSTN κτλ)
Η κλινική αυτή, αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα υιοθέτησης ανοιχτού λογισμικού σε μία επιχείρηση. Σε αυτή υπάρχουν κάποιοι υπολογιστές που τρέχουν Windows©, αλλά το πλήθος τους είναι μικρό και η χρήση τους είναι κυρίως μεταβατική, αφού χρησιμοποιούνται κυρίως για να διατηρούν τη συμβατότητα με άλλες εταιρίες της αγοράς. Αναφορικά:
- Οι περισσότεροι υπολογιστές της εταιρίας τρέχουν Ubuntu Linux.
- Όλα τα έγγραφα δημιουργούνται και επεξεργάζονται με το libreoffice . Η επικοινωνία με άλλες επιχειρήσεις γίνεται με έγγραφα pdf.
- Για την ομαλή συνύπαρξη με άλλες επιχειρήσεις της αγοράς, υπάρχουν μηχανήματα με Windows.
- Το τηλεφωνικό κέντρο βασίζεται στο asterisk και διαχειρίζεται κλήσεις από:
- 120 IP τηλεφωνικές συσκευές
- 30 αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές
- 10 ασύρματες IP συσκευές
- Επίσης, υποστηρίζονται σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, στα οποία μπορούν να εγκατασταθούν IP software clients (δείτε iphone ή Android based)
- Ο διαμοιρασμός αρχείων γίνεται με samba.
- Η ενδοεταιρική επικοινωνία γίνεται με τον jamberd και τον postfix.
- Τα profile των χρηστών αποθηκεύονται κεντρικά σε ειδικό server (Ubuntu) υλοποιώντας έτσι μια παραλλαγή του Active Directory των Windows©.
- Το χρηματοοικονομικό κομμάτι υποστηρίζεται από λογισμικό (software) κλειστού κώδικα. Η επιλογή του έγινε για να συμπληρώσει το κενό, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ανοιχτό λογισμικό για την υποστήριξη των οικονομικών τμημάτων των εταιριών. Το λογισμικό κατασκευάστηκε από την εταιρεία Εrgobyte ( http://www.ergobyte.gr/ ) με χρήση java, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εκτελείται απρόσκοπτα σε υπολογιστές που τρέχουν GNU/Linux.
- Την διαχείριση των 6 υποδικτύων αναλαμβάνει router υπολογιστής που έχει εγκατεστημένη μια ειδική έκδοση του GNU/Linux.
- Υπάρχουν συνολικά 7 server (6 με Debian GNU/Linux και 1 με Windows©) για την διαχείριση της τηλεφωνίας και του δικτύου, των αρχείων και των διαδικασιών backup, των βάσεων δεδομένων, των καμερών και του έλεγχου της σωστής λειτουργίας του δικτύου και των συσκευών.
- Οι κάμερες τρέχουν μια μικροσκοπική έκδοση GNU/Linux και η πρόσβαση σε αυτές μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστές με Windows© ή GNU/Linux, είτε από συσκευές που έχουν πρόσβαση στο Internet
- Στην κλινική υπάρχουν αρκετά Access Points (με ειδικές διανομές GNU/Linux) για την πλήρη υλοποίηση του δικτύου
Η εταιρία μπορεί να θεωρηθεί ως το απόλυτο παράδειγμα χρήσης ανοιχτού λογισμικού στα Τρίκαλα, αφού με την χρήση του open source software υλοποιούνται σχεδόν όλες οι απαραίτητες (και όχι μόνο) λειτουργίες μιας σύγχρονης επιχείρησης.
Με βάση τα νέα δεδομένα, τα υποθηκοφυλακεία μετατρέπονται σε κτηματολογικά γραφεία. Η μετάβαση περιλαμβάνει προμήθεια εξοπλισμού (υπολογιστές, server, racks) και δομημένη δικτύωση. Την εργασία ανέλαβε και περάτωσε επιτυχώς η iopen για το Κτηματολογικό Γραφείο Καρδίτσας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την μελέτη της δομημένης καλωδίωσης, την υλοποίηση του εσωτερικού δικτύου, την εγκατάσταση τερματικών, διακομιστών και λοιπών συσκευών όπως επίσης και την παρακολούθηση και συντήρηση του δικτύου για τα επόμενα χρόνια.